400 g utvannet og renset klippfisk
1 hel hvitløk delt i fedd, ca 16 hele fedd
2 l vann
2 ss salt
1/8 ts pepper
2 stk. hel nellik
1/2-1 ts salvie
1/2 ts timian
1 laurbærblad
4 persilledusker
3 ss olivenolje
3 eggeplommer
3 ss olivenolje
6 skiver ristet loff
2 dl revet sveitserost/parmesan
Legg hvitløken i kokende vann i 30 minutter. Hell av vannet. Skyll med kaldt vann og skrell løken. Legg hvitløken og krydder i en kasserolle sammen med vannet. Kok langsomt i 30 minutter. Sil suppen og press hvitløken godt ut.
Pisk eggeplommene i en bolle til de blir tykke. Pisk inn oljen, dråpevis som i majones.
Skjær fisken i biter, legg den i suppen og la trekke til fisken er kokt.
Rett før servering pisker du en øse suppe inn i majonesen. Deretter tilsettes blandingen i suppen.
Server suppen med ristet brød og revet ost.
I handelen finnes praktiske klippfiskpakker, ferdig utvannet og klar til bruk.