Ingredienser
800 gr. hvetemel 200 gr. grov rug 300 gr. sammalt grov kveite 2 ss. peanøttolje el.a. olje litt brunt sukker litt salt ca. ”2 never” hele hvetekorn blandes i ca. 1 liter lunkent vann Rør ut 50 gr. gjær i samme væske (vannet).
Tilberedning
Bland alle ingrediensene godt og hev deigen minst en halv time. Bakes så ut til 2 brød. Etterhev i ca. 30 minutter. Pensle så brødene med peanøttolje. Stekes 220 grader i ca 30-40 minutter, nederst i ovnen.

Mer om emnet: Kneippbrød

Kneippbrød representerer en vesentlig del av det norske matkulturen, og er i dag blitt en uunnværlig del av mange menneskers diett. Oppkalt etter den tyske legen Sebastian Kneipp, har dette brødet laget fra sammalt hvete og rug skapt en unik plassering for seg selv i det norske kjøkken.

I dag er Kneippbrød ikke bare begrenset til Norge, men er også ganske populært i mange andre deler av verden, inkludert Amerika og andre europeiske land. Dens evne til å forblir frisk over lengre perioder gjør det til et ideelt valg for mange husstander, og det er også populært blant de som følger en sunn livsstil.

Kneippbrød skiller seg ut fordi det er rikt på fiber og næringsstoffer. Fiberen i kneippbrød bidrar til å fremme en sunn fordøyelse, mens dens høye proteininnhold hjelper med å bygge muskler og reparere kroppsvev, noe som gjør det til et utmerket valg for både barn og voksne. Mer interessant er det at Kneippbrød er laget med minimalt med fett og sukker, noe som bidrar til å opprettholde en sunn vekt og hjelper med å forebygge hjertesykdom.

Til tross for sin rike, næringsrike profil, er Kneippbrød enkelt å tilberede hjemme. Det grunnleggende kneippbrød oppskriften krever bare noen få ingredienser: sammalt hvete, rug, vann, gjær, og en klype salt. Ingrediensene blandes sammen, la deigen hvile, og deretter bake til det er pent brunet.

I sum, er Kneippbrød å nyte en bølge av popularitet både i inn- og utland. Med dens sunne fordeler og brukervennlighet, fortsetter det å være et favorittvalg blant mange hjem over hele verden.