Ingredienser:
4 eggehviter 3 dl sukker 6 dl kokosmasse

Fremgangsmåte:
Visp eggehvitene lett (skal ikke være stivpiska). Bland med sukker og kokosmasse i en tykkbundet kjele. Sett dem over svak varme, og rør i massen til det blir en sammenhengende deig. Sett topper på platen (m. bakepapir), bruk teskje ellers blir de litt for store. Stekes i 10-15 min., 180 grader, midt i ovnen. blir extra gode om man dypper bunnen i sjokolade.

Mer om Kokosmakroner

**Litt historie om Kokosmakroner**

Kokosmakroner er en favoritt blant mange nordmenn, spesielt i juletider. Selv om denne deilige småkaken først og fremst er kjent som en tysk spesialitet, har den også en lang tradisjon i Norge. Navnet «makron» stammer fra det italienske ordet for deig, ‘maccherone’, og det henviser til den spesielle måten kakene er laget på. Kokosmakroner er nemlig laget av en enkel deig bestående av kokos, sukker og egg. Denne unike sammensetningen gir kakene deres karakteristiske smak og tekstur.

**Tilberedning av Kokosmakroner**

Tilberedning av kokosmakroner kan variere avhengig av oppskriften, men den grunnleggende prosessen er ganske lik. Til å starte med, piskes eggehvitene til de er stive. Deretter tilsettes sukkeret gradvis, samtidig som man fortsetter å piske. Til slutt blandes kokosmassen forsiktig inn. Denne kakedeigen blir deretter formet til små topper ved hjelp av en skje eller en sprøytepose, og stekes i ovnen til de er gyldenbrune.

Selv om kokosmakroner er relativt enkle å lage, er det noen triks som kan hjelpe til med å få dem til å bli perfekte. For eksempel er det viktig å piske eggehvitene til de er helt stive før sukkeret tilsettes, slik at kakene blir luftige og lette. Dessuten bør man være forsiktig når man blander inn kokosmassen, for å unngå å ødelegge den luftige teksturen i deigen.

**Forskjellige variasjoner av Kokosmakroner**

Selv om tradisjonelle kokosmakroner er deilige som de er, er det også mange variasjoner av denne kaken som kan prøves. For eksempel kan du tilsette litt sitronsaft eller vaniljeekstrakt i deigen for å gi kakene en ekstra dimensjon av smak. Noen foretrekker også å dyppe bunnen av kakene i sjokolade eller drizzle sjokolade over toppen for en ekstra søt finish.

**Helsefordeler og ernæring av Kokosmakroner**

Kokosmakroner er ikke bare gode i smak, men har også noen helsefordeler. Kokos inneholder en god mengde fiber, samt noe protein og sunne fett. I tillegg inneholder eggene i kakene protein og andre viktige næringsstoffer. Selv om det er viktig å merke seg at disse kakene også er høye i sukker, kan de spises i moderering som en del av et balansert kosthold.

Kokosmakroner er en deilig og relativt enkel bakeoppgave som kan nytes i mange forskjellige anledninger. Enten du er en erfaren baker eller bare begynner, kan du sikkert lage dine egne velsmakende kokosmakroner med litt praksis og tålmodighet.