Ingredienser

1 1/2 kg røkt kolje

Eggesmør
200 g smør
2 egg
2 ss hakket persille

Stuede gulrøtter
1/2 kg gulrøtter
1 ss smør
1 ss hvetemel
1 dl melk
1 dl fløte
1 ts sukker
salt
pepper
1/4 ts revet muskat

Tilberedning

ruk en skarp kniv og fileter fisken. Del filetene i stykker på 100 g. Legges i kokende vann. La trekke i vannet fem minutter. Ta dem opp og servér. Kokte poteter er en selvfølge til.

Skrell gulrøtter og del i tynne skiver. Kok dem fem minutter i saltet vann. Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk og fløte til en hvit saus. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Hell vannet av gulrøttene og bland dem i sausen. Kok stuingen tre minutter.

Kok egg ti minutter. Skrell og finhakk dem. Smelt smør og tilsett egg og hakket persille.