Ingredienser

* 6 kg urenset torsk (1 kilo pr pers, mye kapp her).
* 2 ts eddik
* Masse salt, helst grov havsalt (1 dl minst)
* Godt med vann (ca 4 liter)

Til Rogn
* 2 ts salt
* 1 liter vann

Til Lever
* 2 dl vann
* 1 ts salt
* 1/4 løk
* 1 ts eddik
* 10 pepperkorn
* 3 stk laurbærblad

Tilberedning

Kokt torsk
1. Rens og skjær fisken i fingertykke skiver. Fjern svømmeblære, blod og hinner. Legg stykkene i rennende kaldt vann i ca 1 time.
2. Kok opp vannet, evt eddik og saltet. La fisken komme i det kokende vannet. Sett gryta noe til side fra varmen. Fisken skal trekke ca 5 min eller til bena så vidt løsner fra kjøttet.

Lever
1. Fjern hinne of kveis fra leveren. Skjær den opp i små terninger.
2. Kokes ca 10 min i vann, tilsatt finhakket løk, eddik, laurbærblad, pepper og salt.

Rogn
1. Rognen pakkes i matpapir eller aluminiumsfolie og kokes ca 20 min i vann med salt.
2. Den tas opp og skjæres i skiver som anrettes sammen med fisken.

Anretning:
Server fisken med kokte poteter, tournerte gulerøtter og en holandiessaus.