3 dl langkornet ris
6 dl vann
2 grønsaksbuljongterninger
3 dl vann
4 kyllingfileter
250 g dypfryste erter
150 g lagret ost, maks 17 % fett
1-2 ts karri
1/2 ts salt
1-2 kryddermål kajennepepper
1/2 dl hakkede urter, f.eks. basilikum, gressløk eller persille
Kok risen i 1 av buljongterningene og vann ifølge pakkens anvisning. Kok opp den andre buljongterningen med vann. Legg i kyllingfiletene og la det syde under lokk i ca. 10 min. Kontroller at kyllingen er gjennomkokt, dvs. at kjøttsaften er klar uten innslag av rosa. Bland erter og gjerne karri i risen når det gjenstår ca. 5 min. av koketiden. Rasp osten grovt og bland i den ferdigkokte risen. Smak til med salt og kajennepepper. Ta opp kyllingen fra kokekraften og skjær den i skiver. Hell ca. 1 dl av buljongen, gjerne blandet med hakkede urter, f.eks. basilikum, gressløk eller persille, over kyllingen.
Server kyllingen med buljong, osterisotto, brød og strimlet salat.