koldtbord

Ingredienser
Skinke rullet med italiensk salat inni. Reker og skalldyr. Cabaret Laks røkt og gravet m eggerøre Roastbeef og potetsalat Kalkun eller kylling og waldorfsalat Hel kokt kald ørret eller laks ostefat spekefat Skinkestek med surkål og sylteagurk Roastbeef med remulade og sprøstekt løk Kylling med potetsalat Kalkun med Waldoorfsalat Vestkystfat (reker, kreps, blåskjell, majones, sitron) Kokt ørret Friskskåret salat Brød og smør
Tilberedning
Og forskjellige salater, alt fra grønn salat, kyllingsalat til sildesalater. Masse godt brød! Noen liker helt grovt brød, mens andre vil ha loff eller baguetter. Kyllinglår er også godt!

Om koldtbord

Koldtbord er ikke bare en rett, det er en hel matopplevelse pakket inn i en rekke herlige delikatesser. Konseptet har eksistert i mange år og er en velkjent skikk i mange land, inkludert Norge. Imidlertid er det mange aspekter ved denne elskede matstilen som fortsatt muligens kan være ukjente for mange, så la oss dykke dypere ned i dette emnet.

Først og fremst er koldtbordet et utvalg av forskjellige matvarer som kan variere betydelig. Dette innebærer at koldtbord kan tilpasses for enhver smak og diett. Hvis du har noen på ditt selskap som er vegetarianer eller har spesielle diettbehov, har de fortsatt et stort utvalg å velge mellom. Det gjør det perfekt for enhver hendelse, enten det er en fødselsdagsfest, bryllupsfeiring, forretningsmøte eller en enkel familiemiddag.

Tradisjonelt sett består et norsk koldtbord av både varme og kalde retter. De varme rettene kan inkludere alt fra fiskeboller til karbonader til kjøttkaker, mens de kalde rettene generelt består av forskjellige typer pålegg, kaldt kjøtt, fisk og forskjellige typer salater. Dessuten kan ost og brød, samt en variasjon av spreads og dressinger, også bli inkludert. Mengden og variasjonen av mat på tabellen gir et visuelt spektakulært display som er like fornøyelig å se på som det er å spise.

I de siste årene har det vært en vridning i hvordan koldtbord blir servert. Mange velger nå et mer moderne tilnærming ved å inkludere internasjonale retter og smaker. For eksempel kan du nå se sushi, tapas eller andre typer småretter på et norsk koldtbord. Dette beviser igjen hvor fleksibel og allsidig denne matstilen kan være, og gjør det mulig for verter å tilfredsstille en enda bredere rekke av smaker.

Et annet interessant faktum om koldtbord er at de anses som et sosialt måltid. Det er en mulighet for folk til å samles og nyte maten i sitt eget tempo, og velge nøyaktig hva de vil spise. Det gir en følelse av fellesskap og deling som er vanskelig å oppnå med mer formelle typer servering.

Så enten du er en erfaren koldtbord-vert eller bare vurderer å prøve det for første gang, husk at det viktigste er å være kreativ og ha det gøy med det. Med så mange muligheter er det ingen grenser for hva du kan tilby. Ikke glem at det også er en flott mulighet til å introdusere gjestene dine for nye smaker og retter som de kanskje ikke prøver ellers.

Legg igjen en kommentar