Ingredienser:

400-600 gram ferdigtrukket røkt kolje. 1 boks el.tube rekeost. 1 kremfløtehus Saft fra en sitronbåt eller to. 1/2-1 d.l. kraft fra koljen 2-3 dl. frosne erter En pakke crabsticks (eller reker) Litt pepper (vær forsiktig med salt – osten har en del).

Tilberedning:

Varm opp fløten, rekeosten, koljekraften, sitronsaften og pepper til det har blandet seg. Ha i de frosne ertene, crabsticksen og fisken på svak varme og få det gjennomvarmt. Server til nykokt pasta. Den er enkel å lage,fin å bruke fiskerester på, og god. Den kan sikkert passe med andre fiskeslag også.

Porsjoner:
4

Mer om Koljepasta

Koljepasta er et komplekst industrielt produkt og inngår som en hovedbestanddel i produksjon av forskjellige typer smøremidler og tilsetninger. Det er produsert fra petroleum og har en rekke unike egenskaper som gjør det ideelt for bruk i høytrykks-, høytemperatur- og ekstreme miljøforhold.

Koljepasta er et halvfast materiale, ofte lys grå eller svart i fargen. Det er et høytemperatur smøremiddel som beholder sine smørende egenskaper selv under intense forhold. Grunnen til at koljepastaen er så effektiv i ekstreme miljøer, henger sammen med dets enestående evne til å holde seg stabil under varme og trykk. Dette er takket være dens høye viskositetsindeks, en måling av et smøremiddels evne til å motstå endringer i viskositet eller «flytbarhet» med temperaturendringer.

Brukerne av koljepasta kommer fra en rekke forskjellige sektorer. Fra petroleumsindustrien til automobilbransjen, til og med innen bevaring av kulturarv. Koljepasta brukes ofte som et alternativ til tradisjonelle petroleumsbaserte smøremidler i applikasjoner der det er behov for høyere ytelse og pålitelighet. På grunn av dets bestandighet mot oksidasjon og korrosjon, er det et ettertraktet produkt i industrien.

Koljepasta bidrar også til energieffektivitet i mange applikasjoner. På grunn av sin høye termiske stabilitet og evne til å opprettholde en jevn film av smøring selv under ekstreme forhold, kan det bidra til å redusere friksjon og slitasje på maskindeler. Dette kan igjen føre til betydelige energibesparelser, noe som gir det en sterk fordel i miljøperspektivet.

Til tross for de mange fordelene, er det viktig å påpeke at bruken av koljepasta krever en forsiktig håndtering. Feil bruk eller overforbruk kan forårsake mekaniske problemer og redusere levetiden på utstyret. Det er også viktig å nøye undersøke produktspesifikasjonene og viskositetskravene for hver enkelt applikasjon før bruk.

Innovasjon og forskning rundt koljepasta er i en rivende utvikling. Den voksende forståelsen for dens unike egenskaper, sammen med et skifte mot mer bærekraftige materialer, lover godt for fremtiden for denne viktige industriingrediensen. Det er definitivt et område verdt å følge med på, ettersom det vil bety mye for fremtidens produksjon og miljøbevissthet.