Ingredienser

800 g tunfiskfilet i 4 biffer
4 tomater
Ruccolasalat
(Evt. litt karse)
400 g ris

Marinade:
2 ss hakket fersk koriander
2 ss soyasaus
4 ts sesamolje
3 ts limesaft
1 ts grovmalt sort pepper
1 ts hakket frisk chili
1/2 dl Ketjap Manis
1 dl valnøtt eller olivenolje
Salt og pepper

Limevinaigrette:
Saften av 1/2 lime
2 ss olivenolje

Tilberedning

Bland sammen marinaden, vend biffene i den og la dem trekke i 15 minutter. Grill på sterk varme i 1 minutt på hver side. Da blir biffene rå, men varme i midten. Stekingen går fortere enn du aner! Resten av marinaden blandes med 1/2 dl Ketjap Manis (en søt indonesisk soyasaus) og 1 dl valnøtt- eller olivenolje. Sausen anrettes under og rundt tunfiskbiffene. Ris og en blandet grønnsakssalat med limevinaigrette (limesaft og olivenolje – istedenfor vineddik) er godt til.