Ingredienser
1 pose (600 g) dypfryste haricots verts 2 rødløker 1/2 dl vinaigrette (hjemmelaget eller fra flaske) 4 svinekoteletter, à ca. 150 g 1 ss flytende margarin 1 ts salt 1-2 ts lett knust rosépepper
Tilberedning
Tilbered potetene ifølge pakkens anvisning. Kok bønnene i lettsaltet vann ifølge pakkens anvisning. Skyll bønnene raskt i kaldt vann og la vannet renne av. Skrell løken og del den i skiver. Kok løken i lettsaltet vann i ca. 2 min. Skyll raskt av løken i kaldt vann og la det renne av. Bland bønner og løk med vinaigretten. Kutt et par snitt i kantene på kotelettene. Stek dem i flytende margarin, ca. 4 min. per side. Krydre med salt og gjerne lett knust rosépepper. Server kotelettene med potet, den franske bønnesalaten og brød.

Mer om Koteletter med fransk bønnesalat

Koteletter med fransk bønnesalat er en utsøkt rett som kombinerer den saftige smaken av koteletter med den milde og kremete teksturen av franske bønner. Selv om retten er populær over hele verden, er den dypt forankret i fransk matlaging med sine rike, jordnære smaker og enkel, men sofistikert presentasjon.

Utgangspunktet for denne retten er kvalitetskoteletter, ofte av svin, men de kan også være laget av lam eller storfe. Kotelettene tilberedes vanligvis ved grilling, steking eller bruningsmetoden, noe som gir dem en utrolig rik smak og en perfekt skorpe på utsiden, mens de fortsatt beholder deres saftighet inni. Koteletter kan være enkelt krydret med bare salt og pepper, men mange foretrekker mer komplekse smaker, med urter som timian, rosmarin eller hvitløk.

Fransk bønnesalat, på den annen side, er en deilig kombinasjon av bønner, ofte grønne bønner, med en vinaigrette laget av olivenolje, eddik, salt, pepper og forskjellige urter. Noen ganger blir det lagt til tunfisk, hardkokte egg eller tomater for å gi ekstra smak og farge. Mange foretrekker å blanchere bønnene først for å bevare deres lyse grønne farge og sprø tekstur, men de kan også være dampet, stekt eller til og med rå, avhengig av personlig preferanse.

Koteletter med fransk bønnesalat er en rett som er lett å tilpasse ut fra ulike dietter. For eksempel, ved å erstatte kotelettene med en vegetarisk alternativ som tofu-steaks, blir retten perfekt for vegetarianere. Bønnesalaten kan også være glutenfri, lav i natrium, eller helt vegansk, alt etter eget valg.

Til slutt kan det nevnes at denne retten er høy i protein fra både koteletter og bønner, noe som gjør den til et utmerket valg for aktive personer. Bønnesalaten er også kjent for å være en god kilde til fiber, noe som kan bidra til bedre fordøyelse. Så, neste gang du leter etter et sunt måltid som ikke går på kompromiss med smak, hvorfor ikke prøve koteletter med fransk bønnesalat? Du vil ikke bli skuffet.