Ingredienser
Bein vingespisser og halsen fra en kylling evt også skinnet 1 gulrot 1 liten løk evt. 1 purreløk en liten slump olje
Tilberedning
Kyllingkraft Del opp bena i biter. Hell litt olje i en gryte, og ha i kyllingbena. Stek veldig lett, de skal ikke bli brune. Hell over kaldt vann slik at bena er dekket. Del grønnsakene grovt opp og tilsett dem, du trenger ikke skrelle dem. Kok opp, skum av det skummet som danner seg. La det stå å syde i 30 min. Sil av og reduser til det halve . Kalkunkraft Samme framgangsmåte som over, men la det stå i 45 min, før du siler ifra. Krisekraft kalkun. Når man helsteker kalkun har man ikke noe skrog å koke kraft på, men som oftest følger det med en pose innmat, og halsen. Leveren er er uegnet, den steker du i ovnen sammen med kalkunen de siste 45 min. Skjær også vingetuppene av selve kalkunen. Varm en god slump olje i en gryte, ha resten av innmaten, halsen og vingetuppene oppi, og stek til det blir skikkelig brunt da får du frem maksimalt med smak. Ha oppi en gulrot, evt. det grønne fra en purre og en løk. Hell over kaldt vann, kok opp, og la det stå å trekke i 45 minutter, sil fra og reduser. Sper du i tillegg sausen med sjyen som ligger igjen i langpanna, får du en god saus. Husk å koke kraft av skroget etter det er «renplukket» se under, den kan du fryse og bruke neste gang du har kalkun. Har du plass i ovnen sammen med kalkunen, kan du også la innmaten stå der og brune i ei egen langpanne sammen med grønnsakene og la det stå å brunes en times tid (tiden er avhengig av hvor varm du har ovnen, så følg litt med.) Hønsekraft Del en høne i biter, legg den i en gryte. Hell over kaldt vann. Tilsett en stor løk, og etpar gulrøtter i biter. Kok opp og skum av. Skru ned varmen og la det stå å syde i ca 2 1/2 time. Ta opp hønsestykkene og sil kraften, reduser den til det halve. Det ferdigkokte kjøttet kan f.eks. brukes som tilsetning i gryteretter eller supper. Eller som hunde/kattemat, det blir neste like billig som boksemat, og er garantert mer populært. Kraft av skroget til helstekt fugl. Det går også an å koke kraft på skroget fra helstekt fugl. Plukk kjøttet av skroget, del det opp og legg det i en gryte, hell over kaldt vann, kok opp, og la det stå å trekke i 25 min sammen med en gulrot. Denne kraften blir selvagt ikke så sterk, som av «rå» bein, men redusere du den ned til 1/4 etter den er frasilt blir det alikevel et brukbart resultat.

Mer om Kraft av Fugl

Fugler utviser utrolige nivåer av kraft og styrke, både eid av deres majestetiske kropper og den strålende ånden de innebærer. Denne kraften, enten fysisk eller symbolsk, har inspirert menneskene til å lære, forstå og kopiere den på mange måter. Vi skal utforske mer om dette i denne artikkelen.

Fuglers fysiske kraft blir bedre forstått gjennom deres unike flygeevner. De ukonvensjonelle strukturer av vingene, kombinert med deres lette skjelett, gir fuglene mulighet til å utøve makt over himlene. For eksempel, måkene kan uanstrengt sveve over havet i kraftige bris, mens falker skyter gjennom luften med en utrolig fart på jakt etter bytte. Dette illustrerer kraftige nevromuskulære koordinasjon og overlegen aerodynamikk, egenskaper kun få arter kan innrømme.

En annen form for kraft er fuglers utrolige utholdenhet skjult i deres migrasjonshandlinger. Du har ingen tvil om den utrolige styrken i fuglene når du observerer de lange avstandene reist av omstreifende arter som trane og gjess. Millioner av fugler krysser interkontinentale hindringer hvert år på strenge vandringer, med noen arter som flyr tusenvis av kilometer uten stopp. Denne dådkraftige innsatsen krever en bemerkelsesverdig energiforvaltning og en utrettelig vilje, og gir en dyp forståelse av kraften i fuglene.

På det symbolske og psykologiske nivået har kraften av fugler hatt en dyp innvirkning på menneskekulturen. Fugler symboliserer ofte frihet, visdom, visjon og fred. For eksempel assosierer vi med ørnen styrke, mot og frihet, mens duer er kjent som fredssymboler. Disse konnotasjonene har vært en viktig del av vår litteratur, kunst, historier og myter, og viser fuglers kraftige innflytelse på våre kulturelle uttrykk.

Til slutt viser den teknologiske manipulasjonen av fuglens form og natur at vi fortsatt er fascinert av fuglens evner og makt. Fugl-inspirerte droner og fly er typiske eksempler på menneskets forsøk på å etterligne og utnytte fuglens kraft til egen fordel. Fra Leonardos tidlige skisser av ‘ornithopter’, til moderne tid med fly og droner, reflekterer menneskehetens streben etter flyvende teknologi den følte kraften av fuglen.

Så, kraften i fugl er en flerdimensjonal begrep. Fra deres fysiske evner til å påvirke vår mentale og kulturelle sfære, bærer fugler en gave av kraft som fortsatt er relevant og inspirerende. Vi gjenkjenner dette i vår konstante fascinasjon og hengivenhet til disse fargerike skapningene av himmelen.