Ingredienser
5 dl appelsinsaft 100 gr sukker 4 gr hvetemel 2 stk eggeplommer revet skall av en appelsin
Tilberedning
Sikt melet og bland med sukkeret. Bland i appelsinsaft og eggeplommer. Kok opp under omrøring, kokes i tre minutter. Avkjøles med plast over. Rør glatt og løft inn i 3dl pisket krem. Kan tilsmakes med litt Grand Marnier, passer ikke så godt til barnebesøket. Denne er kjempegod, litt friskere enn bare vanlig krem.

Mer om emnet: Krem til fastelavnsbollene

Fastelavnsboller er en deilig tradisjon som mange ser frem til. En viktig del av oppskriften er kremen som brukes til å fylle disse bollene. Til tross for at kremfløten er en populær ingrediens, finnes det flere typer krem som kan brukes til å lage fastelavnsboller. Gjennom denne teksten vil vi utforske ulike alternativer og gi deg en dypere forståelse av hvordan du kan oppgradere oppskriften din.

En populær type krem er vaniljekrem, også kjent som crème pâtissière. Denne kremen er en klassisk fransk konditori-oppfinnelse og består hovedsakelig av melk, sukker, eggeplommer og vanilje. Det er en mer tett og smakfull krem som kan gi fastelavnsbollene et raffinert preg.

Et annet alternativ er å bruke marsipankrem. Denne typen krem er tyngre enn vaniljekrem, men gir en distinkt smak som mange er glad i. Marsipankremen består hovedsakelig av marsipan, fløte og melis, og kan være et kreativt og velsmakende alternativ til tradisjonell kremfløte.

Hvis du ønsker en lettere og friskere variant, kan du prøve frukt- eller bærkrem. Disse kremer kan lages med ulike typer frukt eller bær, som bringebær, jordbær eller sitron. De tar lenger tid å lage enn de andre kremtypene, men resultatet er en unik, fruktig smak som kan komplementere de søte fastelavnsbollene på en ny og spennende måte.

For de som foretrekker noe klassisk, er sjokoladekrem et godt valg. Denne kremen lages ved å blande smeltet sjokolade med pisket krem, og gir en rik og kraftig sjokoladesmak. Akkurat som med de andre alternativene vi har nevnt, krever denne kremen litt mer tid og krefter, men det kan være verdt innsatsen for et eksepsjonelt resultat.

Til slutt, husk at valget av krem kan påvirke både smaken og teksturen til fastelavnsbollene dine. Enten du velger en lett og frisk frukt- eller bærkrem, eller en tyngre og mer eksotisk marsipankrem, husk alltid å balansere smakene for det optimale resultatet.