Ingredienser
4 porsjoner potetmos av pulver 200 g røkt skinke 1 bunt vårløk eller 1 purreløk 2 dl crème bonjour cuisine med hvitløk 2 dl lettmelk 1/2 ts salt 1 kryddermål pepper 1/2 dl hakket gressløk 1-2 ss Maizena jevning 250 g cherrytomater
Tilberedning
1. Tilbered potetmosen ifølge pakkens anvisning. Fyll mosen i en sprutepose og fordel små topper på en stekeplate kledd med bakepapir. 2. Gratiner toppene midt i ovnen på 250 °C i ca. 10 min. 3. Skjær skinken i strimler. Skyll og strimle vårløken. Kok opp crème bonjour cuisine sammen med lettmelk. Bland i skinke og vårløk. 4. La det småkoke under lokk i ca. 5 min. 5. Smak til med salt, pepper og gjerne gressløk. Jevn eventuelt blandingen med Maizena jevning for lyse sauser. 6. Server potettoppene med skinkeblandingen, cherrytomater og brød.

Mer om Kremet skinkeblanding med potet-topper

Kremet skinkeblanding med potet-topper er en saftig og smakfull rett som har opprinnelse fra det Nordiske kjøkkenet. Gjennom tidene har denne retten blitt et populært valg blant norske familier, og er kjent for å legge til en varm og trøstende følelse på middagsbordet. Det unike med denne retten er hvordan den kombinerer to favorittingredienser – skinke og potet – på en fantastisk måte som forhøyer den totale smaksopplevelsen.

Kremet skinkeblanding er hoveddelen av retten og blir tilberedt ved å koke skinke i en tykk, rik saus laget med fløte, løk og hvitløk. Skinken blir deretter skåret i små biter for å gjøre blandingen mer delikat og lett å fordøye. Denne kremen er både mettende og full av smak. Løken og hvitløken tilføyer et smaksrikt lag som harmonerer godt med smaken av skinke, mens fløten gir en silkemyk tekstur.

Potet-topper, på den andre siden, er den perfekte følgesvenn for den kremede skinkeblandingen. Disse er laget ved å koke poteter til de blir myke, for så å mose dem til en jevn masse. Noen tilsetter melk eller smør for å gjøre dem ekstra kremete. Potet-toppene er sprø på toppen, men myke og fluffy inni, noe som gir en hyggelig kontrast til den rike skinkeblandingen.

En interessant ting å merke seg er at denne retten kan tilpasses etter personlig smak og kostholdsbehov. For de som foretrekker en lettere versjon, kan fløte erstattes med melk eller kyllingbuljong, og skinke kan erstattes med kylling eller tofu. I mellomtiden kan folk som liker litt mer smak tilsette urter som rosmarin, timian eller basilikum for å tilføre ekstra smak og aroma.

Til slutt er det også mulig å lage kremet skinkeblanding med potet-topper i en tregkoker. Dette har den fordelen at du kan forberede alle ingrediensene på forhånd, og deretter la dem småkoke i tregkokeren i flere timer. Dette resulterer i en enda mer smakfull rett, da ingrediensene får mer tid til å utvikle smakene sammen. Enten du er en travel småbarnsforelder, student, eller rett og slett ønsker å spare tid på kjøkkenet, er denne metoden et flott alternativ.

Alt i alt er kremet skinkeblanding med potet-topper en flott rett som utstråler hjemmekos og varme. Det er en matrett som er både næringsrik og hjertevarmende, perfekt for å samle hele familien rundt middagsbordet. Med sitt brede spekter av smaker og muligheter for tilpasning til ulike kostholdspreferanser, er det ingen tvil om at denne retten vil fortsette å være en favoritt blant norsk matelskere.