50 g smør
700 g modne tomater, grovhakket
8 dl varm grønnsaksbuljong
1 ½ dl melk eller matfløte
50 g malte mandler
1 ts sukker
2 ss revne basilikumblad
salt
pepper
* Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett tomater og kok i 5 min, til skallet begynner å rynke seg. Krydre med salt og pepper etter smak.
* Ha buljongen i kjelen, kok opp, legg på lokk og la det småkoke i 10 min.
* Rist i mellomtiden de malte mandlene gyllenbrune under en varm grill. Dette tar bare 1-2 min, så følg nøye med.
* Ta suppen av varmen, hell den i en kjøkkenmaskin, og kjør blandingen jevn, eller mos suppen med en potetmoser.
* Passer suppen gjennom en sikt, slik at tomatskall og kjerner fjernes.
* Ha suppen i kjelen, og varm igjen. Rør inn melk eller fløte, malte mandler og sukker. Varm suppen grundig opp og tilsett revet basilikum like før servering.
* Ha suppen i varme suppeboller, og server den rykende varm.