Ingredienser

400 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 squash, middels stor
1-2 ss olje
1 boks hele tomater
1 hvitløksbåt
1 ts basilikum
1 ts salt
1 krm pepper
6 poteter
½ dl melk
1 ss smør
2 eggeplommer

Tilberedning

Begynn å lage potetmos. Skrell og kok potetene myke. Varm oljen i pannen. Tilsett kjøttdeig og brun den. Grovriv squash og la den putt den i kjøttdeigen og la dendet frese sammen en stund. Tilsett tomatene, krydre med presset hvitløk, basilikum, salt og pepper. La det koke slik at vesken dunster av. Legg kjøttdeigrøren i en lett smurt ovnssikker form. Press potetene i en potetpresse, eller visp dem sammen. Tilsett melk og matfett. Visp det porøst, og rør ned eggeplommene. Fyll en sprutepose med mos, og lag et rutenett med mos over kjøttdeigrøren. Sett formen i ovnen og gratiner i 225 grader i ca 20 min. Server med kokte grønnsaker, f.eks brokkoli.

Tips: Forenkle retten ved å lage retten med potetmos, rør inn eggeplommer og følg oppskriften.