600 g reker med skall
2 ss smør eller margarin
1 løk
1/4 sellerirot
1 ss tomatpuré
6 dl fiskebuljong
2 ss hvetemel
4 dl fløte
2 ss konjakk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 ts kayennepepper
2 dråper tabascosaus
reker og finhakkede urter til garnityr
Rens rekene. Fres skallet i smør i en kjele. Pass på at skallet ikke brenner seg fast. Skrell løk og selleri.
Finhakk løk og selleri. Ha grønnsakene i kjelen sammen med rekeskallet og tilsett tomatpuré. Rør godt. Hell på buljong og kok suppen i ca. 20 minutter.
Sil bort rekeskallene. Rør hvetemelet ut i litt av mat fløten og rør det inn i suppen. Tilsett resten av fløten.
La suppen koke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper, kayennepepper og konjakk. Legg rekene i suppen. Hell så suppen opp i varme tallerkener og pynt med fersk dill.