10-12 kokte kreps
3 ss smør eller margarin
varmt vann
2 ss hvetemel
1 liter fiskebuljong samt krepsen fra krepsesmøret
nymalt pepper
1 krm paprikapulver
1 ss tørr sherry eller madeira
1 eggeplomme
1 dl kremfløte
Rens krepsen og knus skallet i en morter. Tilsett smør. Støt og rør godt slik at massen blir så jevn som mulig.
Ha blandingen i en kjele og la den koke opp. Hell på så mye varmt vann at at blandingen så vidt blir dekket. La alt sammen småkoke i ca 15 minutter. Sil fra skallet og la blandingen stå kaldt til smøret er stivnet slik at du kan løfte opp «smørkaken». Ta vare på kraften.
Fres melet i krepsesmøret og spe med fiskebuljong (bruk gjerne terning) og kraft. La suppen koke i ca 5 minutter.
Smak til med krydder og sherry eller madeira.
Ha eggeplommen og fløten i en suppeskål. Visp kraftig og hell blandingen i den varme suppen i en tynn stråle.
Fjern tarmen fra krepshalen og del halen. Ha alt krepsekjøttet i suppen.