60 g usaltet smør
5 ss olivenolje
4 hvitløkfedd, finhakket
1 ss revet, skrelt ingefærrot
2 kg kreps, uten hode
salt
nykvernet pepper
3 stilker stangselleri, skåret i fine strimler
2 gulrøtter, skåret i fine strimler
4 plommetomater, skåret i terninger
3 squash, skåret i fine strimler
Smelt halvparten av smøret sammen med ca 1 ½ ss av oljen i en stor teflonpanne over middels varme. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 1 minutt under konstant omrøring.
Tilsett halvparten av krepsen og wokstek videre til de skifter farge og kjøttet er ugjennomsiktig, 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta krepsene opp med tang og hold dem varme i en bolle. Ha resten av smøret og ca 1 ss av oljen i pannen. Tilsett resten av krepsene når oljen er rykende varm og stek dem på samme måte. Ha dem over i bollen med de andre krepsene.
Varm pannesjyen over middels varme. Tilsett de siste 2 ss olivenolje. Tilsett selleri, gulrøtter, tomater og squash når oljen er rykende varm og wokstek til grønnsakene er knapt møre, ca 4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Legg grønnsakene i en liten haug på 4 varme porsjonstallerkener. Legg krepsene oppå og server straks.