50 gr gjær
2 dl melk
150 gr margarin
400 gr hvetemel
1 egg
200 gr gulost, revet
100 gr kokt skinke, finhakket
1 ½ dl purre, finsnittet eller litt hakka vanlig løk
egg til pensling
litt revet ost til dryss på toppen
Rør gjæren ut i lunken (37 grader) melk. Bland i smeltet smør, mel og egg, og lag en jevn deig. Hev i ca 30 mi nutter.
Trill deigen ut til en lang pølse og kjevle den flat. Fordel ost, skinke og purre langs midten av deigen. Rull sammen, og løft deigen over på stekeplaten. Form deigen som en kringle med skjøten ned mot platen.
La den etterheve ca 15 minutter. Pensle med egg og dryss med litt revet ost eller sesamfrø.
Serveres lunken.
Stekes i ovn på 225 grader, nederste rille i ca 30 minutter.
Et tips er å bruke maldonsalt oppå for å få den salte smaken. Sånn pleier vi å lage den ?
Jeg liker kringle med smelta ost og skinke veldig godt ! Det er kjekk mat, for hvis man har det travelt, kan man bare ha kringlene i en pose i kjøleskapet/fryserern, så kan man bare ta det fram og setti i mokro ovnen. Også er det så godt da