300 g svinefilet
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts anis
1 ts fennikelfrø
2 krm salt
Pastinakk:
4 små pastinakker
½ ts salt
½ krm nykvernet sort pepper
1 ss honning
3 ss olivenolje
1 tomat
1 rødløk
ca 75 g frisk spinat
Geitostkrem:
50 g hvit geitost
1 dl créme fraîche
* sett ovnen på 175 grader. Støt krydder og salt i en morter. Rens svinefileten, og vend den i krydderblandingen. Skrell pastinakkene, og skjær dem i lange staver. Leg dem i en langpanne. Krydre dem med salt og pepper, og vend dem i olivenolje og honning.
* Legg fileten ved siden av pastinakkene, og stek kjøtt og grønnsaker midt i ovnen i ca. 30 min til kjernetemperaturen på kjøttet er 68 grader og pastinakkene er gyllenbrune.
* Ta opp kjøttet, og la det hvile i ca. 10. min pakket inn i aluminiumsfolie.
* Skyll tomaten, og skrell rødløken. Skjær tomat og løk i båter. Skyll og tørk spinaten, og bland den med tomat, løk og pastinakk.
* Geitostkrem: Rør sammen geitost og crème fraîche.
* Skjær opp kjøttet i tykke skiver og server med tilbehøret.