Ingredienser
4 dl couscous 1/2 liter grønnsaksbuljong 1 rødløk 1 gul paprika 150 g broccoli 150 g blomkål 3 ss margarin 1,5 ss curry 2,5 dl lettrømme 1 ss flytende honning Dijonsennep
Tilberedning
Kok opp buljongen og ha i couscousgrynene. Legg på lokket, ta kjelen av varmen og la grynene svelle ca 8 minutter. Skjær grønnsakene i små biter. Fres dem i margarin sammen med curry. Ha på litt vann og la det småkoke til grønnsakene er passe møre. Bland grønnsakene i couscousen. Smaksett rømmen med honning og dijonsennep og server ved siden av. Grovt, nybakt brød smaker godt som tilbehør.

Om Krydret couscous med honning og sennep

Krydret couscous med honning og sennep er en lekker rett som er like passende til hverdags som til fest. Denne nordafrikanske matretten er svært populær på grunn av sin unike kombinasjon av smaker, noe som gjør det til en fantastisk side rett til kjøtt, fisk eller vegetariske retter.

Ett av de mest tiltalende aspektene ved denne retten er dens balanse mellom det søte, bitre og krydrede. Honningens sødme gir en deilig kontrast til den skarpe smaken av sennep. Samtidig tilfører krydder en herlig varme og dybde til retten, noe som gjør den særlig godt egnet til kalde vinterkvelder. Noen av de krydderene som vanligvis brukes i denne retten, inkluderer kanel, spisskummen, gurkemeie og koriander.

For å tilberede krydret couscous med honning og sennep, bør du velge en god kvalitet couscous. Istedenfor å bruke kjøttkraft, kan du også vurdere å bruke grønnsaksbuljong for en vegetarisk versjon. I tillegg til krydder, honning og sennep, kan du også legge til andre ingredienser for å gi mer tekstur og smak til retten. Hakket løk, hvitløk, gulrøtter og tørkede aprikoser er alle gode valg.

Lagring og servering av denne retten er også enkelt. Det kan være lurt å forberede retten en dag i forveien, da smakene utvikler seg og blir enda bedre etter en dag i kjøleskapet. Krydret couscous med honning og sennep kan også fryses og tines ved behov, noe som gjør det til et praktisk alternativ for travle dager.

Totalt sett er krydret couscous med honning og sennep en sunn og smakfull rett som er verdt å prøve. Med sin allsidighet og enkelhet i forberedelser, er det et perfekt alternativ for enhver som er ute etter å prøve noe nytt på kjøkkenet. Enten det er til hverdagsmiddag eller til en spesiell anledning, vil denne retten ikke skuffe.