Ingredienser
2 ts kardemommebelger 1 ts spisskummenfrø 1 ts fennikelfrø 2 ss olivenolje 1 rødløk, i tynne skiver 500 g pølser, uten skinn (vi brukte gó og mager kjøttpølser) 50 g pinjenøtter 3 ss hakkede urter, som f.eks persille, fennikelgrønt og koriander 150 g grønnkål, svært finstrimlet 3 dl matfløte (vi blandet med melk) salt og pepper
Tilberedning
* Knus kardemommebelgene i en morter og ta opp frøene. Kast de tomme belgene. Tilsette kardemomme- og fennikelfrø. Støt frøene til de er lett malt. * Varm oljen i en stor tykkbunnet stekepanne. Stek løken i 3 minutter. Tilsett skinnfrie pølser og del dem i mindre biter med en tresleiv. (Vi skjærer opp.) Stek på svak varme i 6-8 minutter til det er gjennomvarmt. * Tilsett pinjenøtter og knuste frø. Stek på svak varme i 3-5 minutter under hypping omrøring. Tilsett kål og stek videre i 2 minutter. * Tilsett fløte og varm opp i ytterligere 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres varm.

Mer om Krydret pølsesaus med talgiatelle

«I dag vil vi dykke dypere inn i verden av italiensk-inspirert matlaging med fokus på en spesifik rett: Krydret pølsesaus med tagliatelle. Dette er et matrett som er elsket av mange og nå vil vi gi deg litt mer informasjon om det, både om mulighetene for å tilberede det selv og noen interessante historiske og kulturelle detaljer.

Dette er en enkel, men smaksfull rett som kombinerer det beste fra både den italienske og den norske matverdenen. Tagliatelle, en type pasta som er populær i regionen Emilia-Romagna i nord-Italia, danner basisen for retten. Dens brede, flate form er perfekt for å henge på saus, og dens tekstur lar sausen blande seg godt. Pølsesausen, er en litt mer norsk vri. Pølsene brukes oftest i norske middager og en saus laget med disse, gir en robust smak som passer perfekt med pastaen.

Tilberedningen av denne retten er også enkel. Start med å brune pølsene i en stekepanne for at de skal få en litt sprø, gylden ytterside. Deretter tilsettes pølsene i en blanding av hakket løk, hvitløk, og paprika, som har blitt svidd i olje til de blir myke. Til slutt, tilsettes hakkede tomater, rødvin og krydder som oregano, basilikum og chili for å gi retten et ekstra spark.

Hvis du ønsker å gjøre retten litt mer autentisk, kan du vurdere å lage din egen pasta. Selv om denne prosessen tar litt lenger tid, kan det virkelig løfte retten til et nytt nivå. Tagliatelle er en av de enklere pastatyper å lage selv, og kan være en morsom aktivitet å gjøre sammen med venner eller familie.

Faktisk har tagliatelle en rik historie. Navnet kommer fra det italienske ordet ‘tagliare’, som betyr ‘å skjære’. Dette henviser til den tradisjonelle metoden for å lage pastaen, hvor deigen rulles ut flat før den skjæres i lange, brede strimler. I den italienske regionen Emilia-Romagna, en region kjent for sin rike matkultur, er det til og med en offisiell tagliatelle-måler som fastsetter den ideelle bredden av pastaen til 8 mm når den er kokt.

I alt, er krydret pølsesaus med tagliatelle en fantastisk rett fylt med rike smaker og teksturer. Den kombinerer det beste fra flere ulike matkulturer, og er enkel nok til å lage hjemme, men smakfull nok til å servere til gjester. Med litt tid og kjærlighet kan du lage en rett som virkelig feirer det beste av italiensk og norsk matlaging.».