Ingredienser

2 ts kardemommebelger
1 ts spisskummenfrø
1 ts fennikelfrø
2 ss olivenolje
1 rødløk, i tynne skiver
500 g pølser, uten skinn (vi brukte gó og mager kjøttpølser)
50 g pinjenøtter
3 ss hakkede urter, som f.eks persille, fennikelgrønt og koriander
150 g grønnkål, svært finstrimlet
3 dl matfløte (vi blandet med melk)
salt og pepper

Tilberedning

* Knus kardemommebelgene i en morter og ta opp frøene. Kast de tomme belgene. Tilsette kardemomme- og fennikelfrø. Støt frøene til de er lett malt.
* Varm oljen i en stor tykkbunnet stekepanne. Stek løken i 3 minutter. Tilsett skinnfrie pølser og del dem i mindre biter med en tresleiv. (Vi skjærer opp.) Stek på svak varme i 6-8 minutter til det er gjennomvarmt.
* Tilsett pinjenøtter og knuste frø. Stek på svak varme i 3-5 minutter under hypping omrøring. Tilsett kål og stek videre i 2 minutter.
* Tilsett fløte og varm opp i ytterligere 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres varm.