200 g ferdig roastbiff i skiver
Marinade:
1 ts rapsolje
1 ts eddik
1 ts japansk soya
1 ts flytende honning
1/2 ts revet fersk ingefær
Eple- og fennikelkompott:
300 g eple
400 g fennikel
1 gul løk
2 ts smør
3 dl vann
1/2 ss honning
1 ts eddik
1/2 ts salt
1 krm pepper
2 ss hakket persille
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Pensle marinaden på roastbiffskivene, rull dem sammen og la stå kaldt til servering.
Skrell, kjern ut og skjær eplene i tynne kløfter. Rens fennikel og skjær den i tynne strimler, skrell og skjær løken i skiver.
Fres epler, fennikel og løk i smør i en traktørpanne. Tilsett vann, honning og eddik. la det småkoke til fennikelen er myk og vannet fordampet, ca 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vend ned persillen før servering.
Server roastbiffen med kompotten, litt reddik og finstrimlet salatløk.