Ingredienser

Ingredienser:
400-500 g skive av villkveite

Safranbuljong:
2 tomater
12 sorte oliven
1,5 dl fiskekraft
1 klype safran (ca 12-15 strå)
2 ss god sherryeddik
4 ss god olivenolje
Salt og pepper
2 ss grovhakket koriander
150 g grønne bønner
1 snittet vårløk eller sped purreløk

Tilberedning

Kveita:
Skjær ut kjøttet av kveiteskiven og rist bitene lett i tørr panne. Dryss over salt og pepper. Kok kraft på skinn og bein ved å helle over 2 dl vann, ½ dl hvitvin samt noen strimler med løk, ¼ gulrot og kok opp. Skum godt av og la trekke i 20 minutter. La hvile i 10 minutter. Sil grundig (kraften skal være helt klar og sett til side til du skal lage safranbuljongen.

Safranbuljongen:
Rens tomatene for frø og skinn. Skjær dem i små terninger. Grovhakk olivenene. Kok opp fiskekraft og safran. Avkjøl til den er lun. Bland med eddik og olje samt tomat og oliven. Smak til med salt og pepper. Dampkok grønne bønner og vårløk. Anrett som følger: Bønner og vårløk fordeles i to tallerkener. Legg fisken oppå. Hell over safranbuljongen og dryss over koriander. Server umiddelbart. Server kokt ris til hvis det er en hovedrett eller bare lyst brød hvis det er en forrett eller smårett.