Ingredienser
1 dl byggryn
300 g kålrot
300 g gulrot
500 g små poteter
1 3/3 l vann
2 ts salt
1 stor løk
1 kg fersk kveite
1 ts 7% eddik
malt hvit pepper
1 ss finhakket persille eller gressløk
Tilberedning
Legg grynene i bløt i kaldt vann over natten. Kok i bløtevannet i ca 30 minutter.
Skrell og vask kålroten, gulrøttene og løken, før de skjæres i 6 mm terninger. Skrell og vask potetene som skal være hele.
Kok opp vann og tilsett salt. Kok potetene i ca 15 min. Tilsett røttene og løken, og la det hele trekke til alt er kokt, ca 10 min.
Tilsett fisken som er delt i store biter, og la den trekke til den er såvidt gjennomtrukket, ca 8 minutter.
Suppen smakes til med eddik, pepper og persille eller gressløk.
Til suppen serveres flatbrød og smør.
Denne skal prøves, men jeg lurer litt på når jeg skal tilsette byggrynene? med eller kokevannet? og hvor mye vann skal benyttes til bløtlegging av grynene?