4 store kyllingfileter
(du kan også bruke kyllingvinger, eller erstatt kyllingkøttet med skiver av ferskt kanin-, kalkun- eller svinekjøtt).
5 ss spansk olivenolje
1 finhakket løk
6 finhakkede hvitløksfedd
revet skall av en sitron
finsnittet skall av en sitron
og saften av begge sitronene
4 ss frisk, hakket bladpersille, samt litt ekstra til pynt
salt og pepper
sitronbåter og godt brød til servering
Skjær kyllingkjøttet i tynne skiver på tvers. Varm olivenoljen i stor, tykkbunnet stekepanne. Tilsett løken og stek til myk, men ikke farge. Tilsett hvitløken og la den frese med i et halvt minutt.
Legg kyllingskivene i stekepannen, og la dem steke over middels varme i 5-10 min., så ingrediensene blir lett brunet og kyllingkjøttet mørt. Tilsett revet sitronskall og sitronsaft og la putre litt. Samtidig koker du ut pannen ved å skrape langs bunnen og røre, så alt som har lagt seg ved løsner. Trekk pannen av varmen, rør inn persille og smak til med salt og pepper.
Legg innholdet i pannen over i et varmt fat. Dryss med snittet sitronskall og server med sitronbåter til å presse over. Sett også fram biter eller skiver av godt brød til å suge opp sitron- og hvitløksjyen med.