Ingredienser

4 kyllingfileter eller kyllingbryst
8-10 blader frisk basilikum ev 1 ts tørket
smør
salt, pepper

Risotto:
1 løk
1-2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
3 dl risottoris (arborioris eller grøtris)
1 krm safran ev 1/4 ts gurkemeie
1 dl hvitvin eller eplejuice
8 dl hønsebuljong (kokende vann + terning)
2 ss smør
frisk parmesan

Tomat og chilipure:
1 løk
1-2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
ca 2 ss chilisaus
salt

Tilberedning

Start med risotto.
Rens og finhakk løk og hvitløk og fres i olje til løken er blank. Tilsett ris og safran og hell i vin og 1/2 dl buljong under omrøring. Kok opp og vent med å spe til all væske er kokt inn. Tilsett resten av væsken i 3-4 omganger under omrøring. La all væske koke inn mellom hver speeing. Risen er ferdig kokt etter ca 20 min. Rør inn smør og revet parmesan helt tilslutt.
Varm stekeovnen til 200 oC.

Skjær et snitt i kyllingfiletene og legg inn basilikum. Stek filetene i smør i en varm panne. Dryss over salt og pepper og legg over i et ildfast far.
Stek i varm stekeovn 10-12 min, til filetene er gjennomstekt. La kyllingfiletene hvile i ca 10 min før servering.

Lag tomat og chilipure mens kyllingen stekes.
Rens og finhakk løk og hvitløk og fres i olje til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater, kok opp og la koke uten lokk i 5-6 min. Kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Kok opp på nytt og tilsett tomatpure og smak til med chilisaus og salt.

Som nevnt i tidligere innlegg ble rekkefølgen litt annerledes med kalkunbryst, – da fikk jeg dette i ovnen i god tid før jeg begynte på det andre.
Porsjonen passer til ca. 4, dersom det ikke er storspisere det er snakk om. Lag gjerne 1,5 porsjon risotto – saus er det rikelig av.