Ingredienser

4 dl fløte
1 dl melk
4½ ss sukker
5 eggeplommer
1 vaniljestang
50 g marsipan
50 g svisker
2 ss Amaretto di Saronno (likør)

Tilberedning

Kok opp melk, sukker, fløte og vaniljestang.

Rør sammen eggeplommene i en bolle og spe forsiktig i den kokende melken under stadig omrøring. Hell røra tilbake i kasserollen og varm sakte opp under omrøring til den tykner. Pass på at den ikke koker.

Grovhakk svisker og riv marsipanen. Kjør alt sammen i en foodprosessor til en jevn masse. Fordel massen i porsjonsformene.

Sil og hell eggeblandingen over sviskemarsipanen i de små ildfaste formene. Hell over litt amaretto.

Sett formene inn i ovnen på 98 grader til den stivner og er fast. Avkjøl formene og strø litt sukker på toppen.

Karamelliser sukkeret enten i grillen under sterk varme eller med en skibrenner.