Ingredienser

2 kalkunlår
3 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
2 løk
evt. 2 båter hvitløk
4 gulrøtter
1 bit sellerirot
5 tomater eller 1 boks hermetiske tomater
½ dl tomatpuré
2 laurbærblad
1 ts timian
3 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 ½ dl hvitvin eller ½ sitron + vann
litt revet sitronskall
finhakket persille

Tilberedning

Del lårene i passe store biter. Vend bitene i mel som er blandet med salt og pepper. Brun bitene rundt det hele i smør i en gryte. Finhakk løk og press hvitløk og fres det litt sammen med kjøttet til løken er blank. Skjær gulrøttene i skiver, selleriroten i terninger og tomatene i båter og legg alt i gryten. Ha i tomatpuré og krydder. Spe med hønsebuljong og vin og la gryten trekke under lokk i ca. ¾ time, eller til kjøttet er mørt. Smak eventuelt til med mer salt, pepper eller timian. Dryss over revet sitronskall og hakket persille før servering. Serveres med båndspagetti eller ris.