900 g kyllingbryst, uten skinn og ben, skåret i biter
6 dl vann
6 kardemommefrukter
5 cm kanelstang
6 koriander
1 ss malt spisskummen
½ ts gurkemeie
3 hvitløkfedd, presset
12 hele pepperkorn
4 hele nellik
1 finhakket løk
115 g kokosmelk
salt
saft av 2 sitroner
brunstekt løk til garnering
Ha kyllingstykkene i en dyp gryte sammen med vannet og la det koke opp. Legg på lokk og la det småkoke i omkring 20 minutter til kjøttet er mørt.
Skum suppen, sil og sett kraften til side. Kyllingstykkene settes til side og holdes varme.
Hell kraften tilbake i gryta og bring til kokepunktet. Tilsett alle de andre ingrediensene og la det småkoke i 10-15 minutter. Sil blandingen og legg kyllingstykkene tilbake i suppen. Varm den opp til kokepunktet igjen og server pyntet med sprøstekt løk.
Denne fyldige suppen ble opprinnelig laget med peppervann, en sur, krydret duftende blanding. Suppen ble svært populær blant engelskmennene i India. Den har mange varianter.