Ingredienser

1 boks kokosmelk
2-3 dl kyllingkraft eller lys buljong
2 cm av en ingefærrot
2 stilker sitrongress
5 limeblader
300 g kyllingbryst
2 ss fish sauce (nam pla)
2 ss sukker
1/2 bunt koriander
3-4 grønne thaichili (eller 1-2 vanlige chili)
saften av 3 lime, ca 1 dl
1 ts svart chili pasta (nam phirik pao)

Tilberedning

Hakk ingefær. Skjær vekk det brune av sitrongresset og kutt det i fire på langs. Riv limebladene i to. Ha kyllingkraften og halvparten av kokosmelken sammen med ingefær, sitrongress og limeblad i en gryte og kok opp.

Skjær kyllingen i små biter. Ha kylling, fish sauce og sukker i gryten og kok i ca 5 minutter til kyllingen er kokt. Hell i resten av kokosmelka og kok opp. Sett til side.

Kutt chili i små biter. Press saften av limen. Hell limejuicen i suppeskåler sammen med chilipastaen. Hell over suppen. Strø over finhakket chili og koriander. Server.