Ingredienser:
1 hel, rå kylling, vakset og tørket.
Du kan kjøpe et glass Tandoori-paste i en innvandrerbutikk.
Saus
1 beger rømme/lettrømme, eller fløte
2-3 ss tandoori-paste
1 fedd hakket hvitløk
litt chili
evt. 1/2 ts mynte-paste
2 ts malt koriander
2 ts malt karve (cumin)
1 ts ingefær
Blandes og kokes til en ønsket konsistens.
Mot slutten kan den smakes til med blandingskrydderet «Garam masala»
Serveres til tandoori kylling med ris til.
Tilberedning:
Smør inn kyllingen med sitron og la den ligge ca en halv time.
Bland et beger youghurt naturell med to-tre ss. tandoori-paste, litt salt og litt olje, evt. hvitløk og chili hvis man liker sterk mat. Hell marinaden oppi en plastpose, ha i kyllingen og bland godt slik at hele kyllingen er dekket. La dette stå i minst 8 timer, helst natta over. Stekes som vanlig kylling i ovn.