Ingredienser:

1 hel, rå kylling, vakset og tørket.

Du kan kjøpe et glass Tandoori-paste i en innvandrerbutikk.

Saus

1 beger rømme/lettrømme, eller fløte
2-3 ss tandoori-paste
1 fedd hakket hvitløk
litt chili
evt. 1/2 ts mynte-paste
2 ts malt koriander
2 ts malt karve (cumin)
1 ts ingefær
Blandes og kokes til en ønsket konsistens.

Mot slutten kan den smakes til med blandingskrydderet «Garam masala»

Serveres til tandoori kylling med ris til.

Tilberedning:

Smør inn kyllingen med sitron og la den ligge ca en halv time.

Bland et beger youghurt naturell med to-tre ss. tandoori-paste, litt salt og litt olje, evt. hvitløk og chili hvis man liker sterk mat. Hell marinaden oppi en plastpose, ha i kyllingen og bland godt slik at hele kyllingen er dekket. La dette stå i minst 8 timer, helst natta over. Stekes som vanlig kylling i ovn.