Ingredienser

600 g kyllinglår
1 egg
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
¼ rød chili
salt og kvernet sort pepper

1 dl mild olivenolje
1 sjalottløk, finkuttet
12 fedd hvitløk, finkuttet
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré ½ rød chili
salt og kvernet sort pepper

sprø grønn og mild salat
tomater
løk
grovt landbrød

Tilberedning

Kvern kyllinglåret sammen med løk, hvitløk og chili. Bland godt med salt, pepper og egg. Form til fire avlange burger, 1-2 cm tykke. Brun burgerne i jernpanne eller annen stekepanne. Legg på brett og etterstek ved 200 grader i ca 4 min.

Tomatsalsa
Varm opp oljen og tilsett løk og hvitløk. La dette bli mykt. Tilsett tomatpuré og rør godt i ett minutt slik at råsmaken forsvinner. Tilsett hermetiske tomater og en grovdelt chili. La dette småputre til det er tykt. Smakt til med salt og pepper. Ta ut chilien

Legg lagvis med brød, salat, tomater, løk, burger og salsa.