Ingredienser

1 stkrå kylling
1 ts salt
4-5 pepperkorn
1 laurbærblad
2-3 gulrøtter
2 persillerøtter
1 purre
2 stilker selleri
1 liten blomkål
suppegrønt

Frikassésaus:

2 ss hvetemel
kyllingkraft
kremfløte
evt. litt presset sitron
kruspersille

Tilberedning

Del kyllingen. Legg stykkene i en kjele. Hell på kokende vann til det såvidt dekker. Ha i krydder og det grønne av purre og selleri. La kjøttet trekke ca. 30 minutter.

Ta kjøttet opp. Fjern gjerne skinn og ben. Kok grønnsakene i kraften. Rør melet ut i litt kaldt vann og hell det i kraften under omrøring. La det koke ca. 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og en skvett kremfløte. Litt presset sitron smaker også godt. Ha kjøttet tilbake i sausen og la det blir varmt. Dryss over klippet persille.