1 kg lammenakke med ben
7 dl vann
salt og hvit pepper fra kvern
4 store gulrøtter
1 pakke fryste erter
6-7 dl god kraft
2 ss smør
3 ss hvetemel
2 ts bordsennep
2 bunter dill
Skjær kjøttet i biter. Ha vann i en stor kjele og legg kjøttet i. Kok opp og skum godt av. La kjøttet trekke 30 40 minutter. Skrell gulrøtter og skjær i staver. Kokes så vidt møre sammen med kjøttet.
Sil kraften fra. La den få koke inn over sterk varme til 6-7 dl. Hold kjørr og gulrøtter varme. Lag små klumper av smør/mel og pisk inn i kraften. Tilsett sennep og halvparten av dillen, revet. Kokes 5 minutter til melsmaken er borte. Smakes godt til. Varm ertene for seg i litt smørvann i en kjele. Ha kjøtt, gulrøtter og erter i et varmt, dypt fat hell sausen over og pynt med masse dillkvaster. Nykokte mandelpoteter eller mandelpotetmos er beste tilbehøret.
Prøv med karri i lammerikasseen! (mye!)