Ingredienser

4 ss smør
2 store løk, hakket
1 gulrot, hakket
1 stangselleri, hakket
3 fedd hvitløk, presset
6-8 stykker kalvebog
Salt og nykvernet pepper
1 dl hvetemel
1 dl olivenolje
3 dl tørr hvitvin
2 dl oksekraft
1 ts miksede tørre urter
2 bokser med hakkede tomater
1 dl hakket persille
3 laurbærblad

Tilberedning

Smelt smøret i en steikpanne og stek grønnsakene til de er gyldne. Rull kjøttstykkene i mel og stek dem i olje til de er brune. Plasser kjøttet i en stor kasserolle, og dekk det med grønnsakene. Ha vinen i den stekepannen som kjøttet er stekt i, ha i kraften,
krydder, tomatene, persillen og laurbærblad. La dette koke en liten stund. Tøm det så over kjøttet og grønnsakene og la det koke over svak varme i ca 1,5 time.

Server ossobuco i en dyp tallerken med brød og et godt glass vin til.