4 dl. sukker
1 dl. kakao
3 dl. hvetemel
3/4 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
200 gr. smeltet smør/marg.
4 egg
Sjokoladekrem:
1 dl. kakao
2 dl. melis
3 dl. kremfløte
Sikt sammen sukker, kako, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Tilsett avkjølt smeltet smør og ett egg om gangen. Bland god og rør til en tykk og smidig røre.
Ha røren i en godt smurt kakeform (24 cm.), ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 175 grader i 40-45 minutter på rist nederst i ovnen. Prøv med en kakenål om den er ferdig stekt (skal være litt tung og «rå», men det skal ikke sitte røre på pinnen). Avkjøl helt før du løsner formen og plasserer kaken på et fat.
Kremen lages ved å blande sammen kakaopulver og melis i en bolle. Pisk fløten til krem. Bland kremen i kakao/melisen litt etter litt mens du rører kraftig. Jo mer du rører, jo fastere blir kremen som skal være slett og tykk. Bre eller sprøyt kremen over den avkjølte kaken.
Kaken holder seg veldig godt hvis den får stå godt tildekket på et kjølig sted.
Laget denne kaka i helga, og gutta i huset syns dette var den beste sjokoladekaka de hadde smakt:)
Denne kaken har jeg bakt mange ganger. to ganger til arbeidskolegaer i barnehagen. Den er ei gid og holbar kake. Skal ta den med på jobb i morra på planleggingsdagen .
Gard: Legg over bakepapir, når den er stekt bra på toppen så ikke den blir brent. Sjekk temperatur og rille du har satt kaken i for sikkerhetens skyld. Andre ganger kan det bare skje helt uten grunn. IKKE palstfolie og motpapir (det smelter) og aluminiumsfolien (varmen kommer ikke til, eller holder på varmen slik st den steker mer enn det den skal..
Hei!
jeg fulgte all informasjon og når det var 14 min igjen av stekingen så jeg veldig mange bobler og det så veldig stygt ut.
den var kun i midten.
kan man bruke noe annet enn kremfløte?
Hei Laila. Nå står det vel heller ikke i oppskriften at man skal bruke mer enn en teskje heller. Det står 3/4 ts, det vil si tre fjerdedeler av en teskje. Du har har altså brukt mer enn dobbelt så mye bakepulver som det står i oppskriften, og det er ikke så lurt.
Hei!
Man må ikke ta mer enn 1 ts bakepulver i denne kaken. Har akkurat bakt den med 2-3 ts ( trodde det var det det sto) bakepulver og det flyter over i en form på 28 cm, til tross for at det står at den er passe til en form på 24 cm. Kansje det er mulig å skrive om dette i oppskriften eller er det jeg som ikke er helt lur her??