1 finhakket løk
olivenolje til steking
4 små poteter
2 gulrøtter
1 squash
1 purre
2 stilker selleri
2-3 tomater
2 l hønsebuljong
125 g små pastaskruer
3-4 kyllingfileter
1 boks kikerter
noen kvister sitrontimian
salt, nykvernet pepper
Tilbehør:
3-4 ss pesto
4 ss nyhøvlet parmesan
Skrell og skjær grønnsaker og poteter i terninger. Skjær purre og selleri i ringer. Skåld tomatene og fjern skinn og kjerner. Skjær fruktkjøttet i store biter. Kok pastaen og skjær kyllingkjøttet i strimler. Fres løken raskt i litt olje. Tilsett grønsaker og buljong og la det småkoke noen minutter. Ha i kyllingkjøtt, kikerter og pasta og tomater. La suppen småkoke til alt er mørt og gjennomvarmt. Smak til med hakket sitrontimian, salt og pepper. Server suppen god og varm med parmesan og en skje pesto i suppebollen.
Hjemmelaget pesto smaker ekstra godt. Lag gjerne en stor porsjon som kan oppbevares på glass.
Pesto:
2 store potter basilikum
5 ss pinjekjerner
5-6 båter hvitløk
100 g revet parmesan
ca. 2 1/2 dl olivenolje
salt og nykvernet pepper
Rist pinjekjernene lett i en panne. Mos alt i en matprosessor og tilsett olivenolje. Smak til med salt og pepper.