Ca. 400 g renset kyllingkjøtt
2 dl kremfløte
½ dl majones
125 g baconost (eller annen eskeost)
10 pl gelatin
1 purre
1 ½ ss sennep
1 s chilisaus
1 ts estragon
litt hvit pepper
Bløtlegg gelatinplatene i litt kaldt vann. Finhakk vasket purre og del kyllingkjøttet så smått du kan. Ha det i en bolle. Tilsett fløte, majones og baconost. Bland alt godt sammen, gjerne i en food processor. Tilsett sennep, chilisaus og krydder.
Løs opp gelatinen i litt kokende vann. Hell gelatinen i blandingen i en tynn stråle mens du rører hele tiden.
Skyll en pen 2 liters form med kaldt vann og hell massen i. Det er viktig at alt er skikkelig sammenrørt. Dekk til med plast og sett moussen i kjøleskapet natten over. Før servering dyppes formen raskt i varmt vann og løsnes rundt kanten med en skarp kniv. Hvelv over på et serveringsfat.
Ha raust med vaskede, blå druer som pynt. De smaker herlig til moussen. Server med smør og smør.