Ingredienser

1 ¼ liter kyllingkraft
2 ½ dl vann
225 g langkornet ris
500 g kyllingfilet, skåret i 1 cm brede og 2 ½ cm lange strimler
½ dl sitronsaft
salt
pepper
6 ss hakket frisk mynte

Tilberedning

Ha ¼ dl kyllingkraft og vann i en liten kjele. Kok opp på sterk varme, rør inn risen, skru ned til svak varme, legg på lokk og la det småkoke i 20-25 minutter, til all væsken er absorbert. Ta kjelen av varmen.

Hell resten av kyllingkraften i en kjele og kok opp på middels varme. Ha i kyllingbitene, skru ned til svak varme og kok forsiktig i 15-20 minutter, til kyllingkjøttet er svært mørt og helt gjennomkokt.

Ha i ris og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Varm opp raskt, rør inn mynten, øs opp suppen i varme suppeboller og server med en gang.