Ingredienser

350g fersk lasagne (ca 9 plater) evt. 150 g tørket lasagne
1 ss olivenolje
rødløk
1 hvitløksfedd, presset
100 g sopp, tørket og skåret i skiver (vi stekte fersk sopp)
350 g kylling- eller kalkunbryst skåret i biter
1 ½ dl rødvin, fortynnet med 1 dl vann (ups, vi brukte visst ren rødvin)
250g passata, passerte tomater
1 ts sukker

Bechamelsuas
75 g smør
50 g hvetemel
6 dl melk
1 egg, pisket
75 g parmesan, revet
salt
pepper

Tilberedning

* Kok lasagnen i en kjele med vann i henhold til anvisningen på pakken. (Evt bruk lasagneplater som kun kokes i 20 min, de kan brukes direkte i retten.) Smør en dyp, ildfast form.
* Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og stek i 3-4 min. Tilsett sopp og kylling, og stek under omrøring i 4 min, eller til kjøttet er brunt.
* Tilsett vinen, kok den opp, og la alt småkoke i 5 min. Rør inn passata og sukker, og kok i 3-5 min til kjøttet er mørt og gjennomkokt. Sausen bør ha tyknet, men fremdeles være ganske rennende.
* Bèchamelsaus lager du ved å smelte smøret i en kjele, røre inn melet og koke i 2. min. Ta kjelen av varmen, og tilsett melken litt etter litt mens du rører til en jevn saus. Sett kjelen over varmen igjen, og kok opp under omrøring til den tykner. Avkjøl den litt, og pisk inn egget og halvparten av osten. Krydre etter smak.
* Legg tre lasagneplater i bunnen av formen, og smør over halvparten av kyllingblandingen. Gjenta lagene. Topp med de siste tre lasagneplatene, hell over bèchamelsausen, og dryss over parmesan. Stek i forvarmet ovn ved 190 grader i 30 min, til retten er gyllen og pastaen er ferdig.