75 g smør
3 dl melk
4 dl vann
50 g gjær
17-18 dl hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
1 egg til pensling
Smelt smøret i en kasserolle. Ha i melken og vannet og la det bli fingervarmt. Løs opp gjæren i blandingen. Bland alle ingrediensene i en bolle. Rør godt til deigen er klumpfri og ser glatt og fin ut. Legg et rent kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca 30-40 min.
Hvelv deigen over på et melet bakebord og kna den litt sammen. Del deigen i tre, til en runding med diameter på ca 40 cm. Hele tiden mens du kjevler må du passe på at deigen ikke setter seg fast i bordet. Hvis den holder på å sette seg fast, løfter du opp deigen og drysser litt mel under.
Bruk en kniv og del rundingen i 8 kakestykker. Legg på fyll på den bredeste delen av kakestykket, men ikke på den ytterste cm. Rull det sammen inn mot midten, og lag en liten bøy. Legg hornet over på bakepapirkledd stekeplate. La spissen være ned. La hornene etterheve under et klede i ca 15-20 min. Pensle med et sammenvispet egg og strø på litt av fyllet, så du vet hvilke horn som inneholder hva.
Vi brukte følgende fyll:
gulost
litt parmesan
ketchup
kalkunskinke fra boks, oppdelt i terninger
Hvor mye skal de stekes på og hvor lenge?