Ingredienser
2 store håndfuller løvetannblomster og 1 l. kaldt vann settes over varmen og oppvarmes langsomt til kokepunktet. Trekkes så av varmen og skal stå natten over.
Tilberedning
Dagen etter helles blomstene i et dørslag og får dryppe av seg. Presses godt med begge hender.
Saften blandes med 1 kg råsukker og en halv sitron i skiver. Settes på kokeplaten uten lokk ( på laveste styrke så ikke vitamene blir ødelagt ) Slik fordamper væsken uten koking. Konsistensen skal ikke være for tynn da kan den surne. Det skal være en passe tyktflytende sirup som smaker godt på brødskiver.
Hei!
Har laga sirupen i dag for 1.gong.
Den er blitt knallharde. Kva har eg gjort feil og kan eg gjere noko for å rette det oppijen?
Dette er en oppskrift som er helt super, og smaker fortreffelig. Det er også noe som barn kan vere med på.
Det har blitt sirup av tilsammen 5 l. vann.
ps: Det smaker ikke så godt med vanlig sukker.