Løksuppe

Ingredienser
4 ss. olje 7 hvitløksfedd, finhakkede 8 store løk i strimler 2 l. buljong 2 ss. soyamel 2 dl. tomatjuice eller tomatpuré utblandet med vann 3 ss. fersk persille, finhakket 1 ts. havsalt 2 ss. soyasaus 1/4 ts. hvitløkspulver 1/4 ts. basilikum 1/4 ts. oregano
Tilberedning
Varm oljen i en gryte, stek hvitløken over middels varme i et minutt. Ha i løken, og la den surre til den er myk. Hell over buljongen. Bland melet og tomatjuicen og hell blandingen i gryta. La alt koke i 10 minutter, og smak til med krydder. La så suppa putre på svak varme i 20 minutter. Om du vil, kan du tilsette brødterninger rett før suppa serveres.

Mer om emnet: Løksuppe

Løksuppe, til tross for sin tilsynelatende enkelhet, har en rik og interessant historie. Menneskeheten har kjent løkens næringsrikhet fra de tidligste tider, og denne grønnsaken har vært en del av menneskehetens mat fra gamle Egypt til moderne tid. Enkelheten ved løksuppe og de ingrediensene som brukes til å lage den har gjort det mulig for denne oppskriften å overleve gjennom årtusener, tross forskjelligartede kulturer og skiftende matvaner.

Løksuppe kan tilberedes på forskjellige måter, noe som avhenger av hvilken kultur og region den kommer fra. I Frankrike serveres for eksempel løksuppe, eller ‘Soupe à l’oignon’, tradisjonelt toppet med gratinert ost og brød, noe som gir den en unik smak og tekstur. Dette er en måte å forvandle de vanligste og rimeligste ingrediensene til en deilig og hjertelig rett.

På merkensverdige måter kan løksuppe være mer enn bare en matrett. I mange kulturer, spesielt i Europa, blir det også ansett som en medisinsk behandling for forskjellige plager. I middelalderen ble det for eksempel antatt at løkinfraksjon kunne kurere bihuleinfeksjoner, forkjølelse, astma og til og med en sløv ånd. Selv om det er begrenset vitenskapelig støtte for disse påstandene, er det ikke til å nekte at en varm skål med løksuppe har evnen til å løfte åndene og varme sinnene.

Det er også interessant å merke seg at løksuppe kan bidra til å redusere matavfall. Løk er en av de mest kastede grønnsakene, sannsynligvis på grunn av dens lengere holdbarhet sammenlignet med andre ferske produkter. Ved å lage løksuppe, kan du sørge for at ingen deler av løken går til spill, siden til og med sideløk kan brukes til å lage en smakfull buljong.

Med sin rike historie, helsefordeler og bærekraftige fordeler, er det ingen grunn til å undervurdere løksuppe. Enkel i sin form, men kompleks i sin smak, fortjener denne beskjedne retten absolutt sin plass i verdens matkanon. Etter å ha kjent til den mer omfattende konteksten av denne retten, kan du sikkert se løksuppe i et helt nytt lys. Så neste gang du har en ekstra løk liggende, hvorfor ikke lage en deilig løksuppe?.

Legg igjen en kommentar