Ingredienser

1/2 kilo grønne, halve erter
2 l. buljong
1 løk, opphakket
2 selleristilker i biter
2 store gulrøtter i skiver
1 kålrot, skåret i terninger
1 potet skåret i terninger
2 ss. soyasaus
1/2 ts. hvitløkspulver
1 ts. basilikum
1/4 ts. havsalt
1/8 ts. chilipulver
2 hvitløksfedd, finhakket
2 laubærblader
3 ss. bygg

Tilberedning

Ha ertene i buljongen, og kok opp på middels varme. Senk varmen, ha i løk, selleri, en av gulrøttene, kålroten, poteten, soyasausen og krydrene. Kok det hele i en time. Fjern laubærbladene, hell suppa (gjerne porsjonsvis) oppi en mikser og bland det hele på middels hastighet i et minutt. Ta i hvitløken mens du blander. Ha så suppa opp i gryta igjen, og tilsett bygget, den andre gulroten, laubærbladene, og evt. krydder etter smak. Kok suppa på lav varme i 2 timer under jevn omrøring.