Fotballen ruller snart over skjermene igjen og du har nesten kommet ut av trening når det gjelder å lage noe smakfullt til fotballkampen.

Det er lite som kan sammenlignes med å sette seg ned, skru på skjermen og finne riktig odds på de feteste kampene. Men du klarer deg ikke uten digg mat. For mellom jubelbrøl, frustrasjon og på-nippet-til-å-score-situasjoner, kan du dra nytte av noen gode mattips til kampen.

La motstanderne dra hjem – men ikke med maten

Bodø Glimt spiller kamp, Bodø Glimt vinner. Bodø Glimt trekker ny motstander og jammen er det ikke Roma igjen. Det er mye bra som kommer fra Italia, spesielt når vi tenker på deilige retter. Mat trenger ikke være vanskelig, så ikke bare sleng en frossenpizza i ovnen.

Vil du imponere med deilig mat til fotballkampen? Lær deg å lage rød pesto. Det du trenger er:

·         Kjør tørkede tomater i en kjøkkenmikser

·         Olivenolje – nok til en skål

·         Salt og pepper – og ikke glem basilikum

·         Pinjekjerner som er lett gylne

·         Parmesanost. Har du ikke? Prøv vanlig ost da vel!

·         Hvitløk: kutt, hakk og fordel

Du har sikkert ikke en morter, men da tar du mikseren og blander alt sammen. Det du nå har laga heter rød pesto og er en skikkelig digg saus! Som italienerne ville ha sagt, “delicioso!”. 

Du satte vel på pastaskruene først? Kampen begynner straks og dette har til nå tatt deg 8 minutter.

Det eneste du trenger nå er litt skinke. Har du ikke dette kan du kutte opp litt bogskinke eller salami. Du har et lett måltid som passer til kampen.

Eliteserien er endelig i gang igjen

Fotballen i Norge har blitt mer samba, men når det er sagt,  trenger ikke du gå helt bananas på kjøkkenet av den grunn. Du skal få noen hurtige tips til TV-kampen, enten du er alene eller med venner. Når du skal se på fotball er det helt klart mange kamper å velge mellom. Det kan bli slitsomt å holde oversikt over alle kamper som spilles og hvor du kan se på de. Som et bonustips bør du sjekke ut tvkampen.com – der du finner en full oversikt over alle kamper du kan streame og se på TV i dag. 

Nå – over til enda flere digge oppskrifter!

Pølser med Pretzel

·         En pakke tørrgjær

·         7 dl lunkent vann

·         2 ss sukker

·         2 ts salt

·         18 dl mel

Begynn med lunkent vann og gjær. Bland det godt sammen før du blander inn resten av ingrediensene. La deigen stå litt før du deler den opp i 30 deler som du ruller ut og lager kringler av. Kok opp vann og ha i litt natron. Dypp en og en kringle ned i vannet og legg det på bakepapiret. Pensle med smeltet smør og ha på maldonsalt. Stekes så i ovnen i 10 minutter.

Du glemte vel ikke å koke pølsene? Lag gjerne en dipp og voilà – deilig snacks til fotballkampen.

Andre ting du kan servere når gutta kommer på besøk:

Fingermat med kyllingvinger

Kyllingvinger er undervurdert som fotballmat. Og det er noe med kombinasjonen av kyllinger og vinger som passer med fotball. Vi har alle en formening om at motstanderlaget er en gjeng med kyllinger og at det er våre egne vinger som er de beste spillerne.

Og som lettspist mat er det en vinner. Velg kyllingvinger som fingermat, men husk å dele ut en kjøkkenrull til hver av gjestene. 

Tilbereder du kyllingvingene selv så bruk dette til sausen:

·         1 ss matolje

·         1 ss soyasaus

·         1 fedd revet hvitløk

·         Litt revet ingefær

·         50 ml eddik

·         2 ss sukker (helst brunt)

Dynk kyllingvingene i hvetemel, etter at du har penslet dem med olivenolje. Sett dem midt i en varm ovn og la de stå til de er sprø og herlige (fra 30-45 minutter).

I mellomtiden, bland sammen den deilige sausen. Jevn ut ingrediensene og la det få et oppkok på plata. La alt blandes til en fin saus og la den få hvile. Nå kommer en herlig prosess. Rull kyllingvingene i sausen, strø på sesamfrø og kuttet vårløk. Her kan du servere med ris og deilig kald pils.

Klar til tvkampen?

Vi håper at du får en virkelig god opplevelse, både når det kommer til TV-kampen, men også når det kommer til maten! Det er lett å gi opplevelsen en ekstra piff med enkle retter. Lag noe smakfullt til fotballkampen i en fei og gjør seire og avansement til en herlig opplevelse!