Ingredienser

4 laksebiffer av filet, med skinn, á 200 g
1 ss nypresset sitronsaft
SITRUSSAUS:
1 ¼ dl nypresset appelsinsaft, pluss evntuelt 3 ss
1 ts finhakket, skrelt ingefærrot
1 vårløk, bare det hvite, finhakket
1 ts lys soyasaus
2 ss nypresset sitronsaft
1 ts asiatisk sesamolje
1 ¼ dl mild olivenolje
1 ts honning
GARNITYR:
2 appelsiner
1 lime eller limonadefrukt
1 grapefrukt

Tilberedning

Start med sausen: Ha 1 ¼ dl appelsinsaft i en liten kasserolle og kok opp. Kok til væsken er redusert til 2 ss. Sett til side.

Pisk ingefær, løk, soyasaus, sitronsaft, sesamolje, olivenolje, honning, eddik og pepperkorn i en bolle. Tilsett den reduserte appelsinsaften og smak til med salt og pepper. Sausen skal være syrlig. Tilsett eventuelt mer appelsinsaft etter smak. Sett til side. Forvarm stekeovnen til 200 C.

Lag garnityren: Skjær skallet av 1 appelsin i fine strimler. Kok opp vann i en liten kasserolle, tilsett det strimlede skallet og kok det i 1 minutt. Renn av og sett til side.

Skrell også den andre appelsinen, limen eller limonadefrukten og grapefrukten, pass på at det hvite er helt fjernet. Arbeid med én frukt om gangen: hold den over en bolle og skjær mellom hinnene så båtene faller ned i bollen.

Tilbered laksen: Legg den med skinnsiden ned i en smurt, tykkbunnet ildfast form. Stenk med sitronsaft og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek fisken til den så vidt er gjennomstekt, 8-10 minutter. Husk at fisken fortsetter å småkoke også etter at den er tatt ut av ovnen. Legg laksen på varme tallerkener. Stenk med sausen og graner med sitrusfrukt og det strimlede appelsinskallet.