Ingredienser

225 g hvetemel
1 ts bakepulver
125 g usaltet smør, romtemperert
150 g sukker
1 ts vaniljeessens
2 egg
1 ½ dl melk
GLASUR:
1 ½ dl vann
3 ss kakao
2 ss usaltet smør
1 ts vaniljeessens
450 g melis, siktet
150 g kokosmasse

Tilberedning

Disse småkakene, som er oppkalt etter en guvernør i Queensland ved forrige århundreskiftet, Barron Lamington, har vært en del av det australske kjøkken siden første verdenskrigs slutt. Lamingtons kan fylles med pisket krem og syltetøy.

Forvarm ovnen til 180 C. Smør en 26 x 30 cm kakeform.

Sikt mel og bakepulver i en bolle. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig i en annen bolle. Pisk inn vanilje, deretter eggene, ett om gangen. Pisk godt for hvert egg. Vend mel og melk skiftvis inn i smørkremen. Bland alt godt sammen.

Ha røren i den smurte formen. Stek kaken midt i ovnen til den slipper formen og er gyllen, ca 25 minutter. Avkjøl kaken i formen i 5 minutter. Hvelv den på rist og avkjøl helt.

Lag glasuren: Bland vann og kakao i en stor kjele på middels varme. Tilsett smør og rør til det er smeltet. Tilsett vanilje og melis og rør til glasuren er glatt og blank. Sett kjelen i en bolle med varmt vann så glasuren ikke stivner. Ha halvparten av kokosmassen i en stor bolle.

Skjær den avkjølte kaken i 16 biter. Hold hver kake fast mellom 2 stekespidd og dypp den i den varme glasuren. La overskytende glasur dryppe tilbake i kjelen før du dypper kaken i kokosmassen. Legg kakene til tørk på en rist dekket med bakepapir etter hvert. Etterfyll kokosmasse i bollen etter behov.

Når glasuren har stivnet, er kakene klar til servering. Lamingtons er best samme dag de lages, men kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i opptil fire dager.