Ingredienser

GRØNNSAKER:
1 stor aubergine, skåret på tvers i 1 cm tykke skiver
¾ dl olivenolje
2 store røde paprika, halvert på langs, uten skinn og frø
2 ts finhakket frisk oregano
2 ts finhakket frisk merian
1 frisk rød eller grønn chili, uten frø og hakket
salt
nykvernet pepper
KJØTT OG SAUS:
2 ss olivenolje
720 g indrefilet av lam, skåret i 4 stykker
salt
nykvernet pepper
¾ dl tørr rødvin
2 ts ripsgelé
1 ¼ dl hønsebuljong

Tilberedning

Start med grønnsakene: Forvarm en stekeovnsgrill på høyeste trinn. Pensle aubergineskivene med litt olje og legg dem på et grillbrett. Grill aubergineskivene til de så vidt er møre, et par minutter. Vend dem en gang. Avkjøl og skjær dem i lange, 1 cm brede strimler.

Mens aubergineskivene avkjøles, pensles paprikaen med litt olje. Legg dem utbrettet på grillbrettet og grillstek dem til skinnet vabler seg. Ta dem ut av ovnen, legg dem i en papirpose og lukk den så det ikke kommer luft til. Når paprikaen er avkjølt, flås skinnet av. Skjær fruktkjøttet i lange, 1 cm brede strimler.

Varm resten av oljen i en stor tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett aubergine, paprika, oregano, merian og chili og rør om til grønnsakene er godt blandet og nesten faller fra hverandre. Smak til med salt og pepper; hold dem varme.

Tilbered lammekjøttet: Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne over middels varme. Stek kjøttstykkene raskt på alle sider. Smak til med salt og pepper og etterstek kjøttet slik du vil ha det (4-6 minutter for medium stekt). Pakk kjøttet i aluminiumsfolie og hold det varmt. Ta vare på pannesjyen.

Lag sausen: Rør sjyen over middels varme til den er karamellisert. Kok ut pannen med vin, tilsett ripsgeleen og rør til den er smeltet. Tilsett buljongen og la sausen koke inn til den er passe tykk. Tilsett eventuelt sjy som har rent fra kjøttet og smak til med salt og pepper.

Skjær hvert kjøttstykke i pene skiver og anrett dem takstenlagt på et varmt serveringsfat sammen med grønnsakene. Server straks med sausen over eller ved siden av.