4 stykker laksefilet med skinn
tilsammen ca 800 g
Aluminiumsfolie
Salt
Pepper
1 hode hvitkål
1 eple
1 løk
0,5 l eddik (5%)
2 dl vann
5 ss sukker
2 ss salt
1 ss timian
1 ss karve
100-150 g gulost (Norvegia)
Det enkleste er å gni fileten med salt og pepper og legge den på folie med skinnsiden ned. Snu når hele fileten begynner å se koagulert ut. Hjemme-lagd surkål, som er mye bedre enn kjøpt, er enkelt å lage, men det er smart å lage en del når man først er i gang. Den kan oppbevares i glass i kjøleskapet. Finsnitt kål og løk, skrell eplet, ta ut kjernehus og skjær i strimler. Ha alt i en kjele med hele eddikflasken, salt, sukker, vann og krydder og kok i 30 min. Osteknekken lages ved å legge noen oste-skiver på bakeplate og sette den inn i ovnen på 180 grader i noen minutter. Når den smeltede osten stivner, blir den sprø.